wydawnictwo  

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
20-950 Lublin, ul. Akademicka 15
tel. 81 445-66-60; e-mail: wydawnictwo@up.lublin.pl mapa Lokalizacja




Zanieczyszczenia żywności

« wstecz

 

Zanieczyszczenia żywności. Źródła i oddziaływanie 
na organizm człowieka

D. Andrejko, M. Andrejko
wyd. I, 2009
cena 38,-
Zobacz więcej
W skrypcie przedstawiono najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności. Omówiono w nim m.in. naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne. Dużo miejsca poświęcono modyfikacjom genetycznym oraz napromieniowaniu żywności. Uwzględniono najnowsze ustalenia FAO, WHO i Komisji Europejskiej dotyczące znajdujących się w produktach spożywczych substancji potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów.