foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Dydaktyka

« wstecz

 

Kierunek - Technologia żywności i żywienia człowieka

  • Technologia mleka
  • Technologia specjalizacyjna: technologia mleka i hydrokoloidów
  • Projektowanie środków spożywczych

 

Kierunek - Biotechnologia

  • Technologia specjalizacyjna: biotechnologia żywności

 

Kierunek - Towaroznawstwo

  • Podstawy technologii żywności
  • Projektowanie środków spożywczych
  • Odpowiedzialność za produkt
  • Towaroznawstwo środków do produkcji żywności

 

Kierunek - Agronomia

  • Towaroznawstwo i przechowalnictwo płodów rolnych

 

Kierunek - Ochrona środowiska rolniczego

  • Podstawy przechowalnictwa i przetwórstwa

 

Kierunek - Ochrona środowiska - Zamość

  • Podstawy przechowalnictwa i przetwórstwa

 

Z pomieszczeń Zakładu korzysta Studenckie Koło Naukowe Technologii Żywności