foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Oferta

« wstecz

 
Propozycje dla przemysłu:
 
  • Wykonywanie analiz tekstury produktów.
  • Przeprowadzanie charakterystyki reologicznej produktów (lepkosprężystość, lepkość, charakterystyka płynów nieniutonowskich).
  • Dobór zagęstników i substancji żelujących (przemysł mleczarski, mięsny i inne).
  • Wpływ różnych czynników na właściwości reologiczne produktów (np. przechowywania, zmian mikrobiologicznych).
  • Ocena właściwości funkcjonalnych preparatów białek i polisacharydów (żelowanie, właściwości pianotwórcze, podwyższanie lepkości).
  • Doradztwo w sprawie wykorzystania preparatów białek serwatkowych do polepszenia właściwości funkcjonalnych i odżywczych produktów.
  • Analiza stabilności chemicznej i fizycznej suplementów diety dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.