foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Granty

« wstecz


Realizacja projektu badawczego sfinansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki przyznanych na podstawie decyzji nr UMO-2014/15/N/NZ9/04042 o finansowanie projektu

 

Kierownik projektu: mgr inż. Katarzyna Skrzypczak

 

Temat zadania badawczego:Zdolność szczepów Lactobacillus helveticus do produkcji peptydów biologicznie aktywnych - właściwości antyoksydacyjne wybranych preparatów białek serwatkowych fermentowanych przy udziale tych bakterii.

 

Okres trwania i miejsce realizacji projektu: 2015-08-10 do 2017-08-09 Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Zakład Technologii Owoców Warzyw i Grzybów.