foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

17.03.2019

W tym roku akademickim, na Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności, odbywały się po raz pierwszy zajęcia z przedmiotu "Cukiernictwo" dla studencie II roku kierunku Gastronomia i Sztuka Kulinarna. Studenci poznali tajniki przygotowania, barwienia i pracy z lukrem plastycznym. Efektem ich prac są udekorowane torty w rożnych stylach. Poziom trudności był wysoki a większość ze studentów, dekorowała torty po raz pierwszy.

Z przedmiot odpowiedzialna jest Pani dr hab. Urszula Pankiewicz, prof. uczelni, zajęcia prowadziła Pani dr inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak.

 


« wstecz