foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

03.06.2019

W dniu 31 maja 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbyły się warsztaty kulinarne z panią Sylwią Stachyrą. Pani Sylwia jest zwyciężczynią 7 edycji programu TOP Chef Polska. Gotowała u słynnego Gordona Ramsay’a w Savoy Grill w Londynie. Obecnie pracuje jako Executive Chef Akademii Inspiracji Makro oraz jest właścicielem CookShe by Sylwia Stachyra.


 

W warsztatach brali udział Studenci II oraz III roku kierunku Gastronomia i Sztuka Kulinarna. Tematem przewodnim zajęć był Street food. W trakcie ich trwania wykonano od podstaw: bułkę bao z łososiem w sosie tariyaki i z kurczakiem w sosie orzechowym satay, a także azjatycką sałatkę.