foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

05.09.2019pracownicy

W nr 3/2019 kwartalnika "Newsweek Zdrowie" ukazały się dwa artykuły, których konsultantem naukowym był dr hab. inż. Adam Kuzdraliński z Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii. 

 
Pierwszy z nich pt. „Jej Wysokość Genetyka” (str. 18-21) dotyczył tematyki związanej z genetyką człowieka oraz rozwojem tej gałęzi medycyny i jego wpływu na leczenie i chorób.
 
 
Drugi artykuł „Białka Długowieczności” (str. 81-83)  poruszał kwestie związane ze sirtuinami — białkami, które wpływają na regulację metabolizmu i opóźniają starzenie. 
 


« wstecz