20-612 LUBLIN, ul. Głęboka 28
tel. (+81) 531 96 60,
fax. (+81) 531 96 69
Studia stacjonarne i niestacjonarne I i II stopnia
Ulotka PDF | Plan studiów | Efekty ksztaÅ‚cenia
Kierunek z przyszłością!
Kierunek umożliwia studentom połączenie przygotowania inżynierskiego z okreÅ›lonej dziedziny z umiejÄ™tnoÅ›ciami menedżerskimi z zakresu m.in. organizacji i zarzÄ…dzania, marketingu i finansów.
Absolwenci sÄ… przygotowani do pracy w maÅ‚ych, Å›rednich i dużych przedsiÄ™biorstwach zajmujÄ…cych wybranym zakresem inżynierii produkcji, jednostkach projektowych i doradczych oraz innych jednostkach gospodarczych, administracyjnych, w których wymagana jest wiedza techniczna, ekonomiczna i informatyczna oraz umiejÄ™tnoÅ›ci organizacyjne.
SPECJALNOÅšCI:
- inżynieria zarządzania produkcją i usługami
- zarzÄ…dzanie i inżynieria przetwórstwa spożywczego
ABSOLWENT:
Absolwent posiada umiejÄ™tnoÅ›ci menedżerskie i jest przygotowany do rozwiÄ…zywania zagadnieÅ„ z wybranego zakresu inżynierii produkcji, w tym: projektowania nowych i nadzorowania istniejÄ…cych procesów i systemów produkcyjnych i eksploatacyjnych, nadzorowania obiektów i systemów zarzÄ…dzania, doboru i szkolenia personelu, zarzÄ…dzania przedsiÄ™biorstwem, finansami i kapitaÅ‚em, zarzÄ…dzania kosztami, marketingu, logistyki, zarzÄ…dzania inwestycjami rzeczowymi, formuÅ‚owania zadaÅ„ z zakresu technologii zarzÄ…dzania i finansów, transferu technologii i innowacyjnoÅ›ci.
STAWIAMY NA PRAKTYKĘ:
REKRUTACJA
|
Rekrutacja na studia odbywa siÄ™ drogÄ… elektronicznÄ… za pomocÄ… systemu IRK. Osobiste konto rejestracyjne sÅ‚uży do zÅ‚ożenia aplikacji na wybrany kierunek (kierunki), a także jest jedynym źródÅ‚em przekazywania kandydatowi informacji o wyniku postÄ™powania rekrutacyjnego.
O przyjęcie na studia pierwszego stopnia mogą ubiegać się kandydaci posiadający świadectwo dojrzałości.
PostÄ™powanie kwalifikacyjne na studia I stopnia dla kandydatów:
- z tzw. nowÄ… maturÄ… oparte jest na wynikach części pisemnej zewnÄ™trznego egzaminu maturalnego. W ocenie konkursowej stosowane sÄ… mnożniki odnoszÄ…ce siÄ™ do ocen z przedmiotów zdawanych na maturze na poziomie podstawowym lub rozszerzonym.
- z tzw. starÄ… maturÄ… oparte jest na konkursie Å›wiadectw dojrzaÅ‚oÅ›ci. JeżeLi kandydat nie zdawaÅ‚ egzaminu dojrzaÅ‚oÅ›ci z przedmiotów objÄ™tych konkursem, wówczas brane sÄ… pod uwagÄ™ oceny koÅ„cowe z tych przedmiotów uwzglÄ™dnione na Å›wiadectwie ukoÅ„czenia szkoÅ‚y.
- Laureatów i finalistów olimpiad i konkursów: w zależnoÅ›ci od tematyki konkursu lub olimpiady uwzglÄ™dnia siÄ™ zasady preferencyjne.
Przedmioty maturalne uwzględniane w rekrutacji: język obcy nowożytny oraz jeden przedmiot do wyboru: matematyka, biologia, chemia, fizyka i astronomia, informatyka, geografia.
Mnożniki stosowane w ocenie konkursowej:
poziom podstawowy |
poziom rozszerzony |
|
Język obcy: | 1.3 | 2.0 |
Jeden przedmiot do wyboru: | 2.0 | 4.0 |
KONTAKT W SPRAWIE REKRUTACJI:
Centrum Dydaktyki i Spraw Studenckich:
tel. 81 445 66 45
Wydział Inżynierii Produkcji
tel. 81 531 96 69